Σεμινάριο χορού στην Μηλο

Σεμινάριο χορού στην Μηλο

Στα πλαίσια του ακαδημαικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, θα υπάρξουν 2 κινηματογραφικές προβολές ταινιών χορού Queens For A Day, Παρουσίαση-Παράσταση απο τους συμμετέχοντες .Έτσι θα επιτευχθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τις τάσεις του Σύγχρονου Χορού σήμερα. Η είσοδος για τις προβολές και την παράσταση θα είναι ελεύθερη για τους σπουδαστές και για όσους βρίσκονται στο νησί εκείνη την περίοδο.

Παρουσίαση: από τους συμμετέχοντες. 31 Ιουλιου Σάντρα Λυκερίδου και Γιάννη Καρούνη.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε 2 ζώνες .
α) πρωινή ζώνη:
Pilates : 12:30 – 13:30 60 € Σάντρα Λυκερίδου
Σύγχρονος Χορός : 13:30 – 15:00 90 € Σάντρα Λυκερίδoυ
Επιλογη 2 μαθημάτων 120 €

β) απογευματινή ζώνη :
Αυτοσχεδιασμός : 17:30 – 18:30 60€ Γιάννης Καρούνης
Σύγχρονος Χορός : 18:30 – 20: 90€ Γιάννης Καρούνης
Επιλογη 2 μαθημάτων 120 €

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής
Πληροφορίες καθημερινά 11.00 18.00, στα τηλέφωνα: 69732 06150 / 6932 887910
e-mail: alexandralyker@gmail.com, valkanios@yahoo.gr

Δύο λόγια για τα μαθήματα:

Σάντρα Λυκερίδου
Σύγχρονος χορός

Yπαρχουν στιγμές που η ζωή θέλει μια μετάβαση σαν τις εποχές θα προσπαθήσουμε να βιώσουμε αυτη την αλλαγή μέσα απο την επαφή μας με τους άλλους και να κατανοήσουμε την επιροή που ασκήται σε μας απο αλλαγές έξω απο μας. Η αρχή της κίνησης, η διατήρηση και η εξέλιξη της, η συλλογική προσπάθεια και η προσωπική αναζήτηση,η σχέση μας με το χώρο και το χρόνο, η αυτοσυγκέντρωση, η εμπιστοσύνη, η ακρίβεια,η ευαισθητοποίηση, θα είναι τα βασικά εργαλεία για την εξέλιξη αυτού του σεμιναρίου. Στη πορεία το σεμινάριο θα προετοιμάζει τους χορευτές για την τελική χορογραφία μέσα και απο αυτοσχεδιαστικά στοιχεία των ιδίων των χορευτών.

Σάντρα Λυκερίδου
Pilates
Η μέθοδος Pilates είναι ενα σύστημα διατάσεων και ασκήσεων που δυναμώνουν το μυίκο σύστημα.Δυναμώνει λοιπόν και τονώνει τους μύες. Βελτιώνει τη στάση του σώματος,αυξάνει την ευλιγισία και την ισοροποία,ενοποιεί το πνεύμα και το σώμα.Το μάθημα απευθύνεται σε όλους που θέλουν να γυμνάσουν το σώμα τους,αρχάριους και μη.

Καρούνης Γιάννης
Αυτοσχεδιασμός : Θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την πηγή της δημιουργίας των συναισθημάτων με τον απόλυτο εκφραστή τους , το σώμα.
Σύγχρονος Χορός : Το σώμα σαν αρχιτεκτονικό οικοδόμημα απέναντι σε ένα ομοιό του. (partering)

Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη με το κοινό.  Αντιλαμβάνομαι το χορό ως μέσο έκθεσης και προβολής συναισθημάτων.

Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την μεταφέρω μέσα από τον χορό, στον χώρο και τον χρόνο.

Share this post