Μέθοδος της διδασκαλίας του Δημιουργικού Χορού σε παιδιά

Μέθοδος της διδασκαλίας του Δημιουργικού Χορού σε παιδιά

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, ηθοποιούς, δασκάλους χορού και όσους θέλουν να διδάξουν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά του Δημοτικού ή σε σχολές χορού.

Παιδί και κίνηση είναι λέξεις συνώνυμες. Η κίνηση είναι μια παγκόσμια γλώσσα για τα παιδιά. Τη χρησιμοποιούν για να εκφραστούν, να επικοινωνήσουν, να αντιδράσουν.

Με το δημιουργικό χορό τα παιδιά μπαίνουν στην διαδικασία της εξερεύνησης και της ανακάλυψης καινούριων τρόπων κίνησης και έκφρασης. Με τη βοήθεια αυτοσχεδιασμών, παιχνιδιών και φαντασίας τα παιδιά ανακαλύπτουν τη δική τους μοναδική κίνηση, μόνα τους ή σαν μέλη μιας ομάδας.

Σ’ αυτό το σεμινάριο θα χτίσουμε μια θεματολογία χωρισμένη σε ενότητες και θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους δημιουργικής διαδικασίας. Θα παίξουμε, θα αυτοσχεδιάσουμε και θα δημιουργήσουμε.

Στο σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις, βιβλιογραφία και δισκογραφία και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Διδάσκει:

Η Κατερίνα Αργυροπούλου, απόφοιτος της σχολής χορού Ν. Κονταξάκη.

Έχει Master of Arts in Dance and Collaborative Arts με ειδίκευση στο δημιουργικό χορό για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από το Chichester University, South England.

Διδάσκει σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και σχολές χορού.

Ασχολείται με την έρευνα του δημιουργικού χορού για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με την συγγραφή βιβλίων και άρθρων σε ειδικευμένα περιοδικά χορού.

Από το 2007 δίνει σεμινάρια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Αθήνα.

Από το 2010 συνεργάζεται με τα Τ.Ε.Ι. Αθηνών ως εργαστηριακός συνεργάτης Μουσικοκινητικής Αγωγής στο τμήμα Βρεφονηπιοκόμων.

Κυριακή: 3 Απριλίου 2011

Ώρες: 11:00-15:00 & 15 λεπτά διακοπή,

Σύνολο: 4 ώρες

Ποσό συμμετοχής: €45

Τελευταία ημέρα εγγραφής: 1 Απριλίου 2011

Πληροφορίες – Εγγραφές:

Εν Κινήσει – Χορός-Θέατρο-Εικαστικά

Αμυκλών 10-12, Λαμπρινή (Πλ. Αγίου Ανδρέα)

11142 Αθήνα

Τηλ: 210-2918518

Mail: enkinisi.gr@gmail.com

Share this post