Κοπή Πρωτοχρωνιάτικης πίτας 14 Ιανουαρίου 2008

Κοπή Πρωτοχρωνιάτικης πίτας 14 Ιανουαρίου 2008

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1)` Εγινε ενημέρωση των παραβρισκόμενων συναδέλφων από την Πρόεδρο κ.Ελένη Μπουρτζίκου, σχετικά με τις ενέργειες των μελών του Δ.Σ. για θέματα που αφορούσαν στην περσινή σχολική χρονιά 2006-2007 :

 • πίεση των Νομαρχιών για τον ενδελεχή έλεγχο των "παράνομων σχολών" – studio – γυμναστηρίων – συλλόγων – δήμων κ.λ.π. και συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων – εντύπων/φυλλαδίων κ.λ.π.,
 • κινήσεις και σχετικές συναντήσεις, με θέμα την ψήφιση του νομοσχεδίου για την "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ",
 • οργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου Φιλανθρωπικού Χορευτικού Gala,
 • αναδιοργάνωση του Αρχείου του Σωματείου (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), με πλήρη καταγραφή των μελών του, σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ
 • η καθιερωμένη πια, διαφήμιση των μελών στο INTERNET και στον τύπο, για τα τακτοποιημένα ταμιακώς μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Τα μέλη, αφού πλήρωσαν τη συνδρομή τους και παρέλαβαν την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ για το 2008, συζήτησαν πάνω σε θέματα που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη και συγκεκριμένα :

 • Καθορίστηκε ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ το ποσό των 50,00 € /μήνα για την Επαρχία και των 60,00 €/μήνα για την Αθήνα.
 • Ορίστηκε ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ, το ποσό των 2.500 – 3000 € /χρόνο.
 • Συζητήθηκε η αναγκαιότητα τροποποίησης των Νόμων που ρυθμίζουν την Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας των Ερασιτεχνικών  Σχολών Χορού, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με την σύγχρονη πραγματικότητα και εξέλιξη του χορού.
 • Κλήθηκαν όλοι οι Συνάδελφοι να αποστείλουν, σε φωτοτυπίες τα διπλώματά τους  και τα ΦΕΚ, όπου αναγράφεται ο αρ.αδείας τους (στέγασης ή μεταστέγασης), γιατί είναι απαραίτητα για την ορθή αρχειοθέτηση των μελών.Όσοι συνάδελφοι δεν τα  έχουν στείλει, μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη-μέλος του Δ.Σ. Ελισάβετ  Γεωργούδη, στο τηλ./fax: 210 – 28 32 883 – Α.Παπαναστασίου 2Α-141 23 Λυκόβρυση, e-mail : eligeo@otenet.gr (Για οποιαδήποτε μεταβολή-αλλαγή των στοιχείων τους,  παρακαλούνται οι συνάδελφοι να επικοινωνούν μαζί της).
 • Έγινε υπενθύμιση των μελών για την τήρηση και προσεχτική ανταπόκριση στις επιστολές της Νομαρχίας ( δήλωση του διδακτικού προσωπικού και του καλλιτεχνικού Διευθυντή, στην αρχή κάθε σχολικού έτους, τήρηση των όρων της πυρασφάλειας  και της ανανέωσής της κάθε πέντε χρόνια και κατάθεση των δικαιολογητικών στο  τμήμα Πολιτισμού των κατά τόπους Νομαρχιών).
 • Ανακοινώθηκε ότι θα έρθουμε σε επαφή με την “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ & ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ” για να συζητήσουμε το θέμα της συνεργασίας των σωματείων μας και της δυνατότητας του να είμαστε μέλη της σαν Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.,έτσι ώστε να δικαιούμαστε ΑΤΕΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ!

3) Έγινε ενημέρωση από τον κ.Παπαλυμπέρη για φορολογικά θέματα που αφορούν στην ορθή τήρηση των βιβλίων μας, στις άδειες προσωπικού και περί απαλλαγής ή μή των Σχολών μας από το Φ.Π.Α.,σχετικά με τα “εισιτήρια” για τις παραστάσεις – θέμα που είναι ακόμη προς διερεύνηση και ιδίως της επιμελημένης τήρησης του πορτοκαλί βιβλίου  του Ι.Κ.Α. για την πρόσληψη και διακοπή της εργασίας του προσωπικού (μεγάλα πρόστιμα!).

4) Ο κ.Σπύρος Γαρδικιώτης, διευθυντής της εταιρίας "ΔΥΝΑΜΙΚΗ" που κατασκεύασε το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής  αρχειοθέτησης των μελών του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. ενημέρωσε τα μέλη για τις δυνατότητες ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ.Όσοι ενδιαφέρονται,  μπορούν να επικοινωνούν μαζί του στο τηλ. : 22940 – 83 440 / e-mail : odeon@dinamica.gr

5) Οριστικοποιήθηκαν οι συμμετοχές για το 2ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala και δόθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες από την υπεύθυνη διοργάνωσης-μέλος του Δ.Σ. Ροδόπη Κούβαρη.

2ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ GALA

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και το 2ο Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala, το Σαββατοκύριακο 15/16 Δεκεμβρίου 2007, στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις, όπου έδωσαν εκπληκτικό παρόν ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ απ΄όλη την Ελλάδα!

Περίπου 40 Σχολές, με 360 χορευτές καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο με θεατές θέατρο του Κέντρου Τεχνών, όπως επίσης και οι δάσκαλοί τους και χορογράφοι! Μοιράστηκαν όμορφα αναμνηστικά δώρα από τις εταιρείες-χορηγούς του GALA σε όλα τα παιδιά και γενικά ο κόσμος έφευγε με άριστες εντυπώσεις από την άψογη διοργάνωση και την ποιότητα που απόλαυσαν!

Ευχαριστούμε θερμά τις Σχολές που συμμετείχαν, τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και τους συνοδούς δασκάλους-χορογράφους και γονείς τους και φυσικά όλους αυτούς που δούλεψαν με κέφι και αυταπάρνηση για την πραγματοποίηση του 2ου ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ GALA του Σ.Ι.Σ.ΧΕ.

Μεγάλο μέρος των εσόδων του GALA προσφέρθηκε στα Ιδρύματα :

 • “ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” &
 • Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” (ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ).

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2008

Συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε στην ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε., που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008,11.00 π.μ., στη ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, Αραχώβης 38 Εξάρχεια-Αθήνα (τηλ. 210 – 38 01 035), όπου θα χαρούμε πολύ να τα πούμε κι από κοντά και να πάρετε το αναμνηστικό σας για το 2008.

Επίσης θα υπάρχουν εκεί τα ALBUM με τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του GALA , για κάθε Σχολή που συμμετείχε, όπως και τα DVD. Άν κάποιο μέλος δεν συμμετείχε και θέλει τα DVD μπορεί φυσικά να τα παραγγείλει.

Γι αυτό παρακαλείστε από τώρα μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008 να τηλεφωνείτε στην κα Γρηγοριάδου, να δώσετε την παραγγελία σας , ώστε να έχετε τα DVD σας στην κοπή της πίτας.!

(ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ DVD : 20 € / 1 , 25 € / 2 & 35 / 3 €)
(ΕΓΓΡΑΦΗ : 25,00 € /ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2008 60,00 € /ΑΡ.ΛΟΓ/ΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ: 164/634243-47/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ/ΤΗΛ.κ.ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗ:210-5912616 ΔΕ+ΤΕ 5-9μ.μ.)

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ! Η πρόεδρος και το Δ.Σ. Του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Share this post