Η EWORX ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του www.dancepress.gr

Η EWORX ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του www.dancepress.gr

Το dancepress.gr είναι ένα διαδικτυακό εξειδικευμένο περιοδικό που εμπνεύστηκε η κα Δέσποινα Ψάλλη, δημοσιογράφος και θεωρητικός χορού, με κύρια θεματολογία του το Σύγχρονο Χορό, χωρίς να αποκλείει τις άλλες εκφράσεις της χορευτικής τέχνης. Δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους καλλιτέχνες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες και φίλους του Σύγχρονου Χορού που θα μπορούν να βρίσκουν σε αυτό την εξειδικευμένη είδηση και πληροφορία και να παρακολουθούν τις εξελίξεις για ό,τι σχετικό με αυτή την Τέχνη συμβαίνει στην Ελλάδα και στα σημαντικότερα Διεθνή Κέντρα Χορού ανά τον Κόσμο.
Το dancepress.gr ξεκινά λιτό, σε μια στιγμή απόλυτης λιτότητας τον Ιούνιο του 2010, αλλά με διάθεση επέκτασης και με τη σιγουριά πως η τέχνη εμπνέει και έχει αυτή τη δύναμη να επιβιώνει στα δύσκολα, ως ένα από τα πιο ισχυρά μέσα της ανθρώπινης έκφρασης. Η EWORX επιμελήθηκε τη σχεδίαση και ανάπτυξη αυτού του διαδικτυακούκαλλιτεχνικού χώρου ενημέρωσης και “συνάντησης”. Το τμήμα σχεδιασμού της ανέπτυξε ένα πολλαπλών χρήσεων λογότυπο για το dancepress και η αρχική σελίδα βασίστηκε σε σχεδιασμό με ενότητες/παράθυρα περιεχομένου, διευκολύνοντας έτσι την περιήγηση και την αφομοίωση του περιεχομένου από τον επισκέπτη.
Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Αρχικά η Ελληνική έκδοση είναι ενεργοποιημένη.
Το έργο περιλαμβάνει και το σχεδιασμό φόρμας ενημερωτικού δελτίου, το οποίο έχει την ίδια εμφάνιση και αισθητική με την αρχική σελίδα και καθιστά την αξιοποίηση του περιεχομένου και των ειδήσεων από τον διαχειριστή ιδιαίτερα εύκολη.
Το Dancepress.gr φιλοξενείται από την EWORX και αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το δικό της σύστημα διαχείρισης περιεχομένου TOOLIP™. To TOOLIP είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα και γρήγορα CMS της αγοράς και το εμπιστεύονται -μεταξύ άλλων- ειδησεογραφικοί ιστοχώροι (π.χ. www.enet.gr) και ευρωπαϊκοί οργανισμοί.

Share this post