Δίπλωμα BARRE ASTIE Παρουσίαση στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Δίπλωμα BARRE ASTIE Παρουσίαση στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

H μέθοδος Barre Astié είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα χάρη στον ίδιο τον δημιουργό της, που επισκέπτεται τη χώρα μας και δίνει σεμινάρια σε ετήσια βάση εδώ και 25 χρόνια.

Έχει αποκτήσει ένα ενθουσιώδες, ευρύ κοινό ερασιτεχνών και επαγγελματιών, γιατί προσφέρει ένα μάθημα αρμονίας ανάμεσα στην τεχνική και την τέχνη, ισορροπίας ανάμεσα στην ευλυγισία και τον σωστό μυϊκό τόνο για κάθε είδος χορού και άθλησης, συνεργασίας αναπνοής, μουσικής και κίνησης.

Το 2009, ο μεγάλος αυτός δάσκαλος αποφάσισε να δημιουργήσει μια γενιά συνεχιστών της μεθόδου αυτής και καθιέρωσε το Δίπλωμα-Πιστοποίηση σπουδών Barre Astié το οποίο πρώτα κατατέθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Γαλλίας και στη συνέχεια σε αντίστοιχους κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να έχει παγκόσμια ισχύ.
Ήδη αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα τρέχει όχι μόνο σε χώρες της Ευρώπης αλλά και σε διεθνές επίπεδο όπως στην Ιαπωνία όπου η μέθοδος επιβεβαιώνει την αξία της βρίσκοντας πολύ μεγάλη απήχηση σε έναν λαό που έχει άριστη σχέση με το σώμα του.
Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα επίλεκτων καθηγητών Barre Astié που, αφού ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών, θα μεταδώσουν και θα εξελίξουν, ενδεχομένως την ξεχωριστή αυτή μέθοδο.
Οι πιστοποιημένοι καθηγητές Barre Astié θα αποτελούν έναν πυρήνα συνεχούς αναζήτησης, ενημέρωσης και σπουδής σε στενή επαφή με τον δημιουργό της μεθόδου και θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να την διδάξουν.

O Alain Astié είναι μια σημαντική διεθνής προσωπικότητα του χορού.Η καλλιτεχνική του καριέρα ξεκίνησε στην Comédie Françαise σε ηλικία 13 ετών και η χορευτική του καριέρα με το πρώτο βραβείο χορού CNS στο Παρίσι.Από το 1963 συνεργάζεται με μεγάλους χορογράφους- Harald Lander, Sonia Arova…- και χορεύει με ιερά τέρατα του χορού όπως ο Rudolph Nureyef και η Carla Fracci.

Γίνεται σολίστ στην Όπερα του Όσλο και στην Όπερα της Λυών και επίσης χορεύει με τον Maurice Béjart.Το 1977 παράλληλα με την ίδρυση της χορευτικής του ομάδας εμβαθύνει στην έρευνα στον παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό τομέα και εγκαινιάζει το δικό του μάθημα στο έδαφος, την «Barre Astié».

Το 1980 ιδρύει την επαγγελματική σχολή “Académie Internationale de Danse et d’Etudes Secondaires” με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 80% στο Γαλλικό Κρατικό Δίπλωμα και από δω και στο εξής ξεκινά μια σημαντική καριέρα ως «δάσκαλος χορού» σε επαγγελματικές ομάδες και ως guest teacher στην Ελλάδα, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στο Βέλγιο, την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ισπανία.

Είναι επίσης μέλος κριτικής επιτροπής σε πολλούς διαγωνισμούς χορού.Η μέθοδος Barre Astié δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του χορευτή-ανεξάρτητα από το είδος χορού που εκπροσωπεί-αλλά και του χομπίστα που ζητά εναλλακτική μορφή άσκησης. Τοποθετεί την σπονδυλική στήλη σωστά έτσι ώστε να μην καταπονείται, χαλαρώνει αισθητά τις ισχιακές αρθρώσεις, ενισχύει τον μυϊκό τόνο σε ισορροπία με την ελαστικότητα των μυώνων. Το μάθημα έχει την ροή ενός μαθήματος χορού και εμπνέεται από μουσική κάθε είδους.

Σε ποιους απευθύνεται το

  • Δίπλωμα Barre Astié
  • Καθηγητές κλασικού χορού
  • Καθηγητές σύγχρονου ή μοντέρνου χορού
  • Χορευτές και χορογράφους που επιθυμούν να διδάξουν Barre Astié

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής διαδικασίας έχουν:

  • Καθηγητές χορού, χορογράφοι & χορευτές κάτοχοι του ελληνικού πτυχίου ή άλλου αντίστοιχου του εξωτερικού
  • Καθηγητές χορού κάτοχοι CBTS της Royal Academy of Dance και CDE του ISTD ή άλλων αντίστοιχων οργανισμών αναγνωρισμένων από το QCF και EQF.
  • Σπουδαστές στο τελευταίο έτος επαγγελματικών σχολών χορού.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και περιλαμβάνει:

  • Τρεις περιόδους εντατικής θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης-η καθεμία ολοκληρώνεται σε 36 ώρες.
  • Τρείς εργασίες-η καθεμία ξεκινά μετά την αντίστοιχη εβδομάδα εντατικής εκπαίδευσης και θα ολοκληρώνεται πριν την έναρξη της επόμενης.
  • Την τελική εξέταση που οδηγεί στην απόκτηση της Πιστοποίησης Σπουδών Βarre Astié.

Οργάνωση για την Ελλάδα: www.danseastie.com

Ελένη Μπαλαφούτη
Tηλ.6974 784533
2610 279544
2610 522570

Share this post