ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, ΑΡΑΧΩΒΗΣ 38 – ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΤΗΛ. 210 – 38 01 035. ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 11.00 π.μ.
(Η ετήσια συνδρομή 2011-2012 μπορεί να εξοφληθεί πριν την έναρξη της συνέλευσης).

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ!

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 200 ΜΕΛΗ)


επιστολή 22.07.2011:

Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΣΑΜΑΔΟΥ 21, 106 83 AΘΗΝΑ
ΤΗΛ : 210 – 38 01 035, ΤΗΛ/FAX : 210 – 28 32 883
WEB : www.sisxe.com, e-mail : info@sisxe.com
Α.Φ.Μ. : 090357901 – ΔΟΥ Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΑΡΑΧΩΒΗΣ 38 – ΕΞΑΡΧΕΙΑ – 106 81 ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ, 21 Ιουλίου 2011

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας στέλνουμε την ενημέρωση εκ μέρους του κ. Παπαλυμπέρη, σχετικά με τους μισθούς των υπαλλήλων μας μέσω τραπεζών.
Μας συστήνει να μην προβούμε ακόμη σε ενέργειες για το άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών, μέσω των οποίων υποχρεούμαστε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους, διότι δεν έχουν βγει ακόμη οι Υπουργικές αποφάσεις.
Επίσης, για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔ ΙΚΑ από 01.01.2012.

Υποχρεωτική καταβολή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μόνο μέσω τράπεζας
Διατάξεις νόμων προβλέπουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πληρώνονται υποχρεωτικά και μόνο, μέσω τράπεζας.
Στο άρθρο 11 ν. 3842 (ΦΕΚ Α-58/23-4-2010)
Οι δαπάνες μισθοδοσίας δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση αν δεν έχουν εξοφληθεί μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ίδιων λογαριασμών.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων των προηγούμενων εδαφίων, η διαδικασία της εξόφλησης των δαπανών μισθοδοσίας, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου
Άρθρο 40 ν.3863 (ΦΕΚ Α-115/15-7-2010)
Από 1.7.2011 οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατατίθενται από τους εργοδότες ταυτόχρονα και συνολικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών σε τράπεζα και μεταφέρονται και αποδίδονται από αυτή στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών, στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δημόσιο, αντίστοιχα. Για το σκοπό αυτό κάθε υπόχρεη επιχείρηση υπογράφει σχετική σύμβαση με τράπεζα που επιλέγει. Οι συμβαλλόμενες τράπεζες δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για τυχόν λάθη από δική τους υπαιτιότητα.
Η όλη διαδικασία, τα χρονικά πλαίσια καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Και οι δύο νόμοι παραπέμπουν σε Υπουργικές αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη.
Εάν δεν εκδοθούν οι Υπουργικές αποφάσεις καλό είναι να μην παρασύρεστε από τις τράπεζες και ανοίγετε λογαριασμούς γιατί όταν θα εκδοθούν οι Υπουργικές αποφάσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει η διαδικασία με την τράπεζα από την αρχή.

ΑΠΔ κάθε μήνα για το 2012
Κάθε μήνα θα υποβάλουν από την 1/1/2012 στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ οι εργοδότες, ταυτόχρονα με την πληρωμή των μισθών και των εισφορών, και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για την ασφάλιση του προσωπικού τους.
Την αλλαγή αυτή που στόχο έχει να ελέγχονται άμεσα (και όχι με καθυστέρηση τριμήνου, όπως γίνεται σήμερα) τα ποσά που βεβαιώνονται και τα ποσά τα οποία καταβάλλονται έναντι της ασφάλισης των εργαζομένων και να μην «χάνονται» έσοδα. Ο αρχικός σχεδιασμός, πάντως, ήταν η μηνιαία υποβολή της Α.Π.Δ. να ξεκινήσει την 1/7/2011 σε συνδυασμό με την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των εισφορών μέσω των τραπεζών (το μέτρο προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος).
Ηλεκτρονικά
Η υποβολή της Α.Π.Δ. θα γίνεται ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά από πιστοποιημένους λογιστές – φοροτεχνικούς (τους «ασφαλιστικούς ανταποκριτές») για την αποφυγή εσκεμμένων ή μη λαθών που σήμερα «κοστίζουν» ακριβά στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και σε όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν λανθασμένες Α.Π.Δ.
——————————————————————————————————-

* Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τους εργαζόμενους καθηγητές σας στην οικεία Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) , καθώς και να δηλώσετε την ανανέωση της ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εάν έληξε η 5ετία. (Πρώτα πρέπει να απευθυνθείτε στην Πυροσβεστική της περιοχής σας).
* Όσοι συνάδελφοι δεν τακτοποίησαν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, για τελευταία φορά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το ΣΙΣΧΕ, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, ημέρα που κλείνει ο κατάλογος για την ετήσια διαφήμιση που θα γίνει σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Έχουμε επανειλημμένα ειδοποιήσει είτε με mail είτε τηλεφωνικώς και δεν θέλουμε να βρεθούμε στη δύσκολη θέση να σας αποκλείσουμε!
* Το Δ.Σ. έχει προβεί σε ενέργειες με ΑΙΤΗΜΑΤΑ , ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ- μέσω του δικηγόρου μας κ. Γ. Μαστοράκου- προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την ΙΣΟΤΙΜΙΑ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ & ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, για την Α.Ε.Π.Ι. και τα "ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ". Είμαστε σε αναμονή απαντήσεων.
* Επίσης, επιστολές προς το Υπουργείο Οικονομικών για την απαλλαγή από το ΦΠΑ των εισιτηρίων των παραστάσεων και προς το Υπουργείο Εργασίας για εργασιακά θέματα. Ο κ. Παπαλυμπέρης θα μας ενημερώσει στην Γ.Σ. σχετικά.
* Το 6ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ GALA θα γίνει και πάλι στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ τον προσεχή Δεκέμβριο, γι` αυτό ετοιμαστείτε εγκαίρως για τη συμμετοχή σας!
Τις λεπτομέρειες στη Γ. Συνέλευση!!!
* Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στις 11 π.μ. , στη Σχολή της
κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, ΑΡΑΧΩΒΗΣ 38 – ΑΘΗΝΑ

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Προέδρου και του Δ.Σ.
Ελισάβετ Γεωργούδη
Γ.Γ.

(τηλ. & φαξ επικοινωνίας: 210 28 32 883, 6944 245 359)

Share this post