Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
(διπλωματούχων, αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφέρειες)

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΧΕ
Οι θέσεις του ΣΙΣΧΕ όπως προκύπτουν σύμφωνα με τις συνελεύσεις της.

Στα ολοήμερα σχολεία να διορίζονται απόφοιτοι των Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών Χορού και όχι οι γυμναστές, προκειμένου να διδάξουν το μάθημα χορού και συγκεκριμένα, το μάθημα "δημιουργικού χορού". (πρακτικό Νο 1, 25/10/98)
• Να αλλαχθεί ο τίτλος "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ" και να γίνει `ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΒΑΣΙΚΗΣ & ΠΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" (πρακτικό Νο 1, 25/1/98)
Πρέπει να υπαγόμαστε στο Υπουργείο Πολιτισμού, διότι παίρνουμε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας με βάση τον Νόμο 1158/81, που ορίζει τα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σαν Ανεξάρτητη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση. (πρακτικό Νο 1, 25/10/98)
Πρέπει οι Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές μας να "αναβαθμιστούν" σε "ΑΝΩΤΑΤΕΣ" (πρακτικό Νο 1, 25/10/98)
• Να παρέχεται πιστοποιητικό 5ετούς συνεχούς φοίτησης σε αναγνωρισμένη σχολή χορού, στους υποψήφιους, προκειμένου να εισαχθούν στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού. (πρακτικό Νο 1, 25/10/98)
ΟΧΙ στην Α.Ε.Π.Ι. (πρακτικό Νο 1, 25/10/98)
• Να υποχρεωθεί το ΥΠ.ΠΟ. να πάρει μέτρα υπέρ των Αναγνωρισμένων Σχολών Χορού, δημιουργώντας τμήμα καταστολής των παρανομιών (πρακτικό 2ης Γ.Σ. 13/12/98)
Έλεγχος της λειτουργίας παράνομων σχολών χορού από τους δήμους, μέσω καταγγελιών προς τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με υπομνήματα, ο οποίος με πορίσματα να μπορεί να παρέμβει και να διακοπεί η λειτουργία των παράνομων. Να δημιουργηθεί όργανο καταστολής των παρανομούντων.
Συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου μας στις επιτροπές ελέγχου της Νομαρχίας, προκειμένου να δοθούν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ των αποφοίτων των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού και κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
Η επιμόρφωση των μελών του κλάδου, με την διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων


Mailing List

Εισάγετε το email σας για να είστε ενήμεροι για τα νέα του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.Social Networks

Ακολουθήστε το Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.


Εκδηλώσεις

11ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ GALA

Πρόγραμμα παραστάσεων

Επικαιρότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γενική Συνέλευση Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. 2/10/2016 - Ετήσια διαφήμιση 2016

Ανακοινώσεις

12o Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΔΥΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ: 9, 10, 16 & 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 “Θέατρο στο ACS Athens” Χαλάνδρι Ώρα έναρξης: 19:30  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ (Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές)  ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 700 και πλέον χορευτές στο 12ο Φιλανθρωπικό – Χορευτικό Gala Υπέρ των ιδρυμάτων: “Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” & “ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ “ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”  Στόχοι του είναι:  • να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ενώνοντας την καλλιτεχνική έκφραση με την κοινωνική ευθύνη  • και να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα να εκφραστούν με τον χορό στη σκηνή, σε μια πραγματική “γιορτή”, που έχει γίνει πλέον “θεσμός” !   ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 16 € Parking είσοδος Θεάτρου: Τέρμα Καζαντζάκη (Από Αγ. Παρασκευής 129, Χαλάνδρι) - Μετρό: Σταθμός Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες - Κρατήσεις : 210 28 32 883 (Κα Ελισάβετ Γεωργούδη) Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 11.00 – 13.00 και Δευτέρα - Παρασκευή 18.00 – 21.00     


Ψηφοφορία

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χορευτικό είδος;

 Latin - Ballroom  
 Street - Modern  
 Κλασικός - Σύγχρονος  
 Ελληνικοί χοροί  
 Διεθνείς (Flamenco,Oriental κ.ά.)  
Copyright 2010 © SISXE - All rights reserved.  
designed n’ developed by  neted d & d team