Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
(διπλωματούχων, αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφέρειες)

Άλλες ειδήσεις του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

06/12/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

16/08/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

08/09/2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO
Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse - CID - International Dance Council) είναι η επίσημη ανώτατη οργάνωση για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Αναγνωρίζεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ, τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και κάθε είδους φορείς.

Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1973 στο Μέγαρο της UNESCO στο Παρίσι, όπου έχει την έδρα της.

Είναι το κέντρο σύγκλισης διεθνών, εθνικών και τοπικών φορέων, καθώς και επιλέκτων ατόμων που δραστηριοποιούνται στο χορό.

Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι ομοσπονδίες, ιδρύματα, σωματεία, σχολές, χορευτικές ομάδες, καθώς και άτομα σε 150 χώρες.

Γλώσσες εργασίας είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Κύρια χαρακτηριστικά

Το CID είναι οργάνωση-ομπρέλα, με την έννοια ότι κινείται σε διαφορετικό επίπεδο από ό,τι τα μέλη του. Δεν εξαρτάται από κανέναν φορέα (σχολή χορού, χορευτική ομάδα, φεστιβάλ ή άλλη οργάνωση). Δεν διοργανώνει φεστιβάλ, σεμινάρια ή διαγωνισμούς χορού.

Το CID είναι αυστηρά μη-κερδοσκοπικό. Δεν χρεώνει για προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχει. Είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κυβέρνηση, πολιτική ιδεολογία ή οικονομικά συμφέροντα.

Για το CID όλες οι μορφές χορού είναι ισότιμες. Δεν ασπάζεται καμμία ιδιαίτερη άποψη για τον χορό, αναγνωρίζοντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα του σαν τέχνη, σαν παιδευτικό μέσο και σαν αντικείμενο έρευνας.

Δεν κάνει διακρίσεις. Αντικατοπτρίζοντας τις αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO, είναι ανοιχτό σε κάθε προσέγγιση του χορού, χωρίς προκατάληψη λόγω φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων ή κοινωνικής θέσης.

Διοικείται δημοκρατικά - η διοίκησή του εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία των μελών κάθε τέσσερα χρόνια.

Μέλη του είναι πάνω από 400 φορείς (ομοσπονδίες, σχολές, συγκροτήματα, διαγωνισμοί, φεστιβάλ κ.ά.) καθώς και πάνω από 3.000 άτομα (χορογράφοι, εκπαιδευτικοί, ιστορικοί, διοικητικοί, κριτικοί κ.ά) σε 150 χώρες. Μεταξύ τους είναι περισσότεροι από 100 καθηγητές πανεπιστημίων και πάνω από 100 άλλοι με διδακτορικό σχετικό με το χορό.

Είναι ανοιχτό στην εγγραφή μελών, εφόσον δέχεται σαν μέλος κάθε φορέα ή άτομο που διαθέτει επαρκές έργο στον χορό.

Mailing List

Εισάγετε το email σας για να είστε ενήμεροι για τα νέα του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.Social Networks

Ακολουθήστε το Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.


Εκδηλώσεις

11ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ GALA

Πρόγραμμα παραστάσεων

Επικαιρότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γενική Συνέλευση Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. 2/10/2016 - Ετήσια διαφήμιση 2016

Ανακοινώσεις

12o Φιλανθρωπικό Χορευτικό Gala Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΔΥΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ: 9, 10, 16 & 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 “Θέατρο στο ACS Athens” Χαλάνδρι Ώρα έναρξης: 19:30  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ (Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές)  ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 700 και πλέον χορευτές στο 12ο Φιλανθρωπικό – Χορευτικό Gala Υπέρ των ιδρυμάτων: “Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” & “ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ “ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”  Στόχοι του είναι:  • να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ενώνοντας την καλλιτεχνική έκφραση με την κοινωνική ευθύνη  • και να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα να εκφραστούν με τον χορό στη σκηνή, σε μια πραγματική “γιορτή”, που έχει γίνει πλέον “θεσμός” !   ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 16 € Parking είσοδος Θεάτρου: Τέρμα Καζαντζάκη (Από Αγ. Παρασκευής 129, Χαλάνδρι) - Μετρό: Σταθμός Αγ. Παρασκευής. Πληροφορίες - Κρατήσεις : 210 28 32 883 (Κα Ελισάβετ Γεωργούδη) Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη 11.00 – 13.00 και Δευτέρα - Παρασκευή 18.00 – 21.00     


Ψηφοφορία

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χορευτικό είδος;

 Latin - Ballroom  
 Street - Modern  
 Κλασικός - Σύγχρονος  
 Ελληνικοί χοροί  
 Διεθνείς (Flamenco,Oriental κ.ά.)  
Copyright 2010 © SISXE - All rights reserved.  
designed n’ developed by  neted d & d team